skip to Main Content

Det har været et travlt år i Fitnessforeningen P-dellen.

På medlemssiden har vi i løbet af året ligget jævnt omkring 150 aktive motionister plus seniorer, P-kids og håndbold-fællestræning. Det kan vi kun være tilfredse med, fordi det er et ret stabilt tal, selv om der naturligt er mange, der melder til og fra fitnesstræning. På en af de lokale Facebook-grupper var der indtryk af, at vi har haft lang ventetid. Det viste sig, at det var nogle få, der havde delt den ventetid, de havde oplevet på tidspunktet for vores opstart året før. Men for at helt undgå ventetider, har vi fundet en frivillig, som nu kontakter alle, der melder sig til via websiden med det samme, og koordinerer instruktion eller henviser til kalenderen med instruktør-tider. Det virker rigtig godt.

Vores instruktørbase er stort set den samme som året før. Nogle er mere aktive end andre, men vi har en god base af yngre og lidt ældre instruktører og mænd/kvinder, og vi har hele tiden nogle, der er ”på”. Vi har to instruktører, der har taget senior-instruktøruddannelsen som tillæg til den grundlæggende uddannelse. En instruktør tog kost/ernæring, og en har taget ekstra kurser i kettle-bell træning og vægt-træning.

I løbet af året har været gjort en del ud af at præsentere vores instruktører, ”Kend din instruktør” på Facebook, så man altid ved, hvem der kan hjælpe i P-dellen. Samtidig giver kendskabet til instruktørerne også god forankring i lokalområdet. Vi har lavet fællestræning for instruktørerne for at give hinanden inspiration og nye ideer, og for at dele viden fra de kurser nogle instruktører har deltaget i.

Senior-fitness startede op i april og har kørt hele året, hver mandag formiddag. Med op i mod 15 deltagere har vi nok nået grænsen for, hvor mange der kan deltage, så med den gode opbakning, vores faste instruktør og vores ”fitness-værtinde”, der sørger for kaffe/kage og generel administration, vil jeg tillade mig at kalde vores senior-indsats en ubetinget succes.

Også vores børneindsats kører fint. Tre instruktører har træningen på skift, som regel to af gangen, da der også her er fuldt hold hver tirsdag. P-kids var med til Gymnastikopvisningen i marts måned i ens t-shirts og klarede det så fint. Vi har både børn, der dyrker meget idræt og nogle, der helst kun kommer til fitness, og der er altid meget larm, latter og bevægelse om tirsdagen.

Vi er tilfredse med udvalget af fitnessmaskiner og har fået flere i løbet af året. Vi fik nye, skridsikre gulvmåtter og har lagt de gamle, tykkere og meget glatte måtter væk, så vi ikke risikerer, at nogle glider i dem. Vi kan efterhånden godt mærke, at der er lidt slitage på maskinerne og forsøger altid at få servicemand ud så hurtigt, det kan lade sig gøre, når der er maskiner, der trænger til eftersyn. Der var også slid på radioen, som måtte udskiftes i løbet af året, og vores store spejl er desværre gået i stykker og skal skiftes. Dørsystemet fungerer utrolig godt, og fritager os fra en masse administration. Et par gange i løbet af året har der været lidt knas med åbningen, men det har som regel kunne klares med en simpel genstart af boksen.

Vi har periodevis også haft lidt udfordringer omkring rengøring og oprydning, fordi det ikke er alle, der husker indesko eller at hænge skiver og vægte på plads. Vi gør nu mere ud af at oplyse og minde om disse ting, og hvis ikke det hjælper, må vi begynde at kontakte de medlemmer, der glemmer det, da vi jo kan se på dørlisten og video, hvem der har været i P-dellen.

P-dellen har afholdt en række aktiviteter udover fitnesstræning: i marts holdt vi hjertestarterkursus, gratis for medlemmer, så vi kunne sende 15 førstehjælpere ud i vores område. Og i samme måned havde vi besøg af en gruppe flygtningekvinder fra sprogskolen, der gerne ville træne og høre lidt om, hvad foreningsliv i Danmark egentlig er for noget. I maj holdt P-dellen åbent hus i forbindelse med Svendgønge-skolens familiefestival.

Vi har også haft besøg af en kontrollør fra Anti-doping Danmark, og har planer om at geninvitere ham til et åbent medlemsmøde om træning, kost & ernæring og kropsidealer. Og her i december var der naturligvis vores årlige Julegløgg & æbleskive-arrangement.

Vi glæder os til et nyt år, som allerede har budt på en ny instruktør, der har den obligatoriske DGI-uddannelse andetsteds fra. Samtidig lægger vi ud efter nytår med næsten 170 aktive motionister plus senior- og børne-hold.

 

Dorthe Irvold
Formand, P-dellen

Køng Forsamlingshus 9/2 2017

Back To Top