skip to Main Content
BMX i Køng, 4750 Lundby

BMX i Køng

Idrætsforeningen Svend Gønge har i oktober 2018 haft møde med foreningen “Pump Jump N´ Fun” som overtager BMX banen i Køng!

De vil forandre banen, så den bliver spændende for både Mountainbike og BMX cykler!

De ønsker at udbrede kendskabet til disciplinerne Dirt Jump & BMX Pumptrack.

Læs mere om Pump Jump N´ Fun på deres Facebook side.

 

Historien om BMX i Køng: 

I 2010 blev der i borgerforeningen i Køng holdt en række møder. Angående en områdefornyelse i Køng.
Ved et møde blev der foreslået et knallertværksted. Dette var der imidlertid ingen som ville være tovholder på.
Vi blev så i ISG enige om, at vi nok kunne være tovholder på en BMX bane til erstatning for knallerterne, og det var styregruppen med på.
Vi kontaktede i foråret 2011 Rene Skjold fra BMX Salling, han skulle være den person i Danmark med den største ekspertise i BMX baner.
I sept. 2011 fik vi en skitsetegning, efter at Rene havde været på besøg et par gange og kigget på forholdene.
Derefter gik jeg i gang med at indhente priser på anlæg af banen. Samtidig fik vi i ISG tilladelse til at bruge garagen til værksted. Dette bevirkede, at vi begyndte at indrette et værksted, så godt som vi nu kunne finde ud af, og med hjælp fra JP cykler i kastelev. Han lavede simpelthen en liste, over alt det vi havde brug for.

Vi kunne købe det meste i Biltema og hjelmene i Cykelbiksen i Nørre Alslev.

BMX cykler
Vi havde også møde med Stadsgartner Flemming Kruse, som gjorde os opmærksom på, at der ikke var afsat midler til vedligeholdelse af området, så det måtte vi selv stå for. Her trådte Per Alfred til, hvorefter vi jo måtte anskaffe gasbrænder, jordpakker og andre redskaber. Det havde vi i første udkast ikke regnet med. (3 store svensknøgler).
Efter at vi havde prissat det hele, blev det godkendt i styregruppen at vi måtte bruge 81.000 kr. eks. moms, (inkl. Kørepenge til Rene).
Alt dette gik hele foråret med, og den 2. juli 2012 startede vi så på at etablere banen og værkstedet.
Ved mødet den 9. juli var 5 personer tilstede. Per Alfred og Kenn Pedersen blev valgt til udvalget. Samtidig blev der lavet en arbejdsliste for starten på værkstedet.
Den 23. juli mødtes vi igen for opdatering af arbejdslisten.
Banen blev etableret i efteråret af Kenn, Per Alfred, Knud Pedersen og Lars Frederiksen. Nogle fliser blev sponsoreret af Lars.
Betalingen af værkstedsmaterialerne skulle foregå ved et EAN nr. til kommunen! Så vi måtte lægge penge ud til Biltema, JP cykler, Harald Nyborg, Cykelbiksen og Marienlyst gokart, for senere at få refunderet udlægget, ved at Johannes Auto sendte en regning med EAN nr. til kommunen på samtlige bilag. Tak for det!
Dette er status i dag, hvor vinteren jo har varet rigtig længe, men nu er tiden kommet til, at vi må videre.
Kenn og Per Alfred sidder i udvalget, og jeg har foreløbig lovet at hjælpe, hvis der er brug for det.
Den 31. august holder vi indvielse, og der har Christine Skjold Sølv vinder i VM og EM lovet at komme sammen med sin søster og far for at lave opvisning for os.
Back To Top